Cimbria technológia a fertőzött kukorica osztályozására

Nagy a veszélye annak, hogy a hazai kukorica-termést komoly fuzárium fertőzés érte, mivel a szokatlanul csapadékos időjárás kedvezett a méregtermelő gombáknak.

A fuzáriumgombák méreganyagai humán- és állategészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek, hiszen már viszonylag kis toxinmennyiség elfogyasztása is komoly következményekkel járhat. A kukoricatermés bősége miatt a felvásárlók vannak nyeregben, akár az árak letörésére, akár a termény átvételének megtagadására is sor kerülhet.

A fuzárium fertőzött kukorica kiválogatására a Cimbria technológia alkalmas. A rendelkezésünkre bocsátott mintát saját győri tesztlaborunkban, valamint a gyártó laborjában is vizsgálni tudjuk. Az eredmény függvényében tud a gazdálkodó dönteni a gép beruházása mellett.

CIMBRIA SEA-CHROME OPTIKAI OSZTÁLYOZÓGÉP - megoldás a fuzárium mentes kukoricára

A dán CIMBRIA vállalatcsoport  magfeldolgozó gépeket gyárt és üzemel be világszerte. A vetőmag kikészítés technológiában világelső, és Magyarországon is piacvezető.

A hazai képviseletet a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT látja el, már több mint 10 éve.

2012-től a CIMBRIA vállalatcsoporthoz tartozik az olasz SEA gépgyártó, akik 40 éve gyártanak optikai szortírozókat.

A felhalmozott szakmai tapasztalat és a folyamatos innováció eredményezi azt a magas műszaki színvonalat, ami a SEA-CHROME osztályozót az egyik legjobbá teszi a piacon. Ez a gép a gyártó legújabb fejlesztése, ötvözi a versenytársak hasonló csúcskategóriás gépeinek összes előnyét, egy gépben.

A SEA-CHROME szín szerinti osztályozó a legnagyobb teljesítményű csúszdás magvezetésű, RGB tri- kromatikus osztályozó a piacon. 

A SEA-CHROME optikai rendszere, teljes színképet adó RGB kamerákkal és LED világító rendszerrel van ellátva. Egyértelműen felismeri a feldolgozandó anyagban a legkisebb szín vagy árnyalatbeli különbséget. Mintha saját szemünkkel nézve osztályoznánk!

Ez az optikai rendszer tökéletesen kielégíti a modern élelmiszer- és egyéb ipari feldolgozási igényeket, eleget tesz annak az elvárásnak, hogy azonos színű, de különböző árnyalatú különbségeket észleljen, és a selejtet a leghatékonyabban távolítsa el. Akár 0,1 mm-es képkockán fellelt hibára is képes osztályozni!  

A gép beállítása egyszerűen elvégezhető, és mint minden SEA osztályozó, a SEA-CHROME is elérhető távolról az internet kapcsolat segítségével.