Labor triőr (Típusa: LAB-HSR)

Hántolási folyamat második rész.

Rendeltetése:
A triőr szemes termények hosszúság szerinti osztályozásához használható (úgymint: gabonafélék, kukorica, rizs, könnyű magok, műanyag részecskék, stb.), vagyis abban az esetben, amikor a gabonaszemek ugyanolyan vastagsággal és szélességgel rendelkeznek (pl.: egy rostáló folyamat után), de különböző hosszúságúak.

Működési elve:
A befolyó nyíláson keresztül, az osztályozásra kerülő anyagok a forgó henger belsejébe kerülnek, aminek a palástja sejtszerű fészket formázó süllyesztékekkel van ellátva (a perforációt néha „triőr cellának” vagy „sejtnek” nevezik). Azokat a magokat, melyek teljesen beleülnek a sejtekbe felemeli; és egy bizonyos magasság után beleejti azokat a vályúba. Azonban azokat a magokat, melyek hosszúsága nagyobb, mint a sejt átmérője, azonnal kiejti a hengerben.

Műszaki adatok:
Elektromos hálózat (standard): 3 fázisú 50 Hz, 380 V
Teljesítmény (búza esetén): 300 kg/h
Magasság: 745 mm
Hosszúság: 1200 mm
Szélesség: 420 mm
Triőrhenger: Ø 400 x 500 mm
Elektromos teljesítményigény: 0,5 kW
Tömeg: 100 kg

Tartozékok:
- 1 garn. Triőrköpeny meghatározott kialakítás és méret szerint.

Teszteredmények képekben:
A Lab-HSR triőrrel a törtszemek és egyes gyommagvak eltávolítását végeztük. Az egész szemmel megegyező méretű gyommagvak eltávolításához további csigatriőrös osztályozást végeztünk. A hántolt anyag a triőrre bemenő anyag. Osztályozás után elért eredmények:

 

További osztályozás: Spiral 125 csigatriőr