Magkezelés, osztályozás, toxincsökkentés a CHH Műszaki KFT megoldásában

A CHH Műszaki KFT száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, 16 éve elismert a magkezelés technológiában. A dán CIMBRIA gépeihez az acélszerkezetet helyben, Győrben gyártják. Kulcsrakész megoldást szolgáltatnak: tervezés, gép specifikálás, gyártás, kivitelezés, szerviz, alkatrész ellátás, mindezt egy kézből, hazai szakemberekkel és jól felszerelt, modern telephelyről.

Partnerei között nem csak mezőgazdasági termelőket találunk, hanem malmok, élelmiszer gyártó cégek, KERTÉSZETI NÖVÉNYEKET TERMESZTŐ vállalkozások, vagy akár takarmányüzemek is megtalálhatóak.

Gyakorlatilag komplett magfeldolgozó üzemek megtervezését, kivitelezését végzi a cég, de természetesen 1-1 gép létesítésében, a már meglévő technológia korszerűsítésében is szolgálnak megoldásokkal.

Az aktuális fusarium fertőzési adatok miatt a CHH Műszaki KFT figyelmünkbe ajánlja a toxincsökkentési megoldásait, ami az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás. Nem mindegy, hogy egy tétel minőségét lehet-e átválogatást követően fokozni, így a java része magasabb minőségi kategóriába kerül, legyen szó akár liszt-, akár takarmány-alapanyagról.

Az elsődleges megoldás a gabonaszemekre tapadt por formájú szennyeződések eltávolítása, majd ezt követi a tört, sérült szemek kiválogatása. Erre többféle gép áll rendelkezésükre, amelyből igény esetén egy teljes technológiai sor összeállítható.

A toxincsökkentéshez javasolt technológiai sor első eleme egy intenzív, dupla szelelő rendszerrel rendelkező DELTA SÍKROSTÁS TISZTÍTÓ, ami 50-60 %-ban képes csökkenteni a por alapú szennyeződéseket a szemeken. Ezután a szennyeződés mértékétől függően a további tisztítás, válogatás történhet fajsúlyszeparátorral vagy színosztályozóval. Malmok, élelmiszer feldolgozók, takarmány előállítók „lételeme” lehet egy ilyen osztályozó technológia. 

A megrendeléstől számítva 2-5 hónap kivitelezési idővel kell számolniuk az érdeklődőknek. Fontos tudni, hogy a teljes kivitelezést felügyelve és beüzemelve adják át a gépsort. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a megvalósult projektek utógondozására; nem csak szervizzel és pótalkatrészekkel, hanem szaktanácsadással is támogatják partnereiket a folyamatos és gazdaságos üzemeltetés érdekében.

Speciális igények kiszolgálására is felkészültek: kendermag, alakor, tönke, tönköly feldolgozásban is nyújtanak segítséget. Különleges ajánlatukban szerepel a tönkölybúza feldolgozói gépeinek teljes szortimentje: a hántolástól, a tisztításon át, a köves malomban történő őrlésig minden technológiai elemre tudnak megoldást kínálni.

A precíziós vonalon kínálatukban a CIMBRIA SEA TRUER névre hallgató színosztályozó is szerepel, amely a NIR valamint az InGaAS technológia együttes alkalmazásával képes felismerni és elkülöníteni a legkisebb szín- és árnyalatbeli különbségeket, akár az emberi szem számára láthatatlan színtartományban, szinte minden ömlesztett áruból.

A Cimbria gépekkel komplett technológiai sort lehet összeállítani, melyet a CHH Műszaki KFT teljes körűen leszállít Önnek. Érdemes a kertészeti pályázat kapcsán is elgondolkodni a fejlesztésen!

Tökmag feldolgozó üzem látványrajza

Máktisztító technológia a CHH-tól automatizált működéssel

Fajsúly szerinti osztályozó gép teljes porelszívó ernyővel