Színosztályozó (Típusa: SEA CHROME 1 T+ TN)

Mustármagok tisztítási folyamatának negyedik része.

Rendeltetése:
Szemes termények, műanyag, üveg, stb. osztályozása külső szín-, illetve anyag eltérés alapján. Jelenlegi technológiai fejlettségi szint mellett a magfeldolgozás,- és osztályozás csúcsa! Amikor a különböző fizikai paraméterek (méret; szélesség, vastagság, hosszúság, alak, forma, fajsúly, stb.) szerinti osztályozás már nem vezet további eredményre, akkor jön képbe a színosztályozó/szín szerinti szeparálás. A SEA-CHROME szín szerinti osztályozó a legmagasabb kapacitású csúszdás adagolású RGB tri-kromatikus osztályozó a piacon. A teljes színképű RGB kamerák és LED világító rendszer, a SEA CHROME optikai rendszere egyértelműen felismeri a legkisebb szín vagy árnyalatbeli különbségeket is!

Gép felépítése, működése:
A feldolgozandó termék a megtápláló garatból kerül betöltésre (1), továbbhalad a rezgő vályú felé (2) amíg eléri a csúszdát (3) ahol is a legkorszerűbb kamerák segítségével egyenként ellenőrzésre és osztályozásra kerülnek (4) az RGB kamerák segítségével, amelyek az anyagáram előtt és mögött helyezkednek el. Az optikai eszközök által kapott jelektől függően az osztályozó szoftver vezérli a pneumatikus eszközt (5), amely fizikailag elkülöníti a nem kívánt terményt a megfelelőtől, mielőtt az elérné az ürítő tölcsért (6). A selejt kilövése fúvókán injektált sűrített levegő segítségével történik és a szemben található tölcséren ürül ki (8). Az osztályozó gép mikroprocesszorok által vezérelt kifinomult szoftverének köszönhetően 600 különböző válogatási program érhető el a gépen. Így több különböző válogatási programot választhatunk ki ugyanazon termékre vonatkozóan vagy éppen más anyagot dolgozhatunk fel pár perces beállítást követően. A SEA CHROME színosztályozó válogató család teljesítményigénytől és terménytől, osztályozási céltól függően 1-7 csatornás változatig áll Ügyfeleink rendelkezésére! Alap kivitelben 2 db színkamera minden csatornához: egy csatornás gép esetén összesen 2 db RGB „full color” kamera. Lehetőség van későbbiekben opcionális kiegészítő NIR (Infra) vagy IngaAs kamerák beépítésére. Jelen pillanatban a piacon ezt a felszereltséget, mely 5 különböző hullámhossz tartományban dolgozik (MULTISPECTRUM → RGB+NIR+INGAAS) senki sem képes produkálni, csak a CIMBRIA! A kamerák a mag két oldalát vizsgálják, 0,1 mm színeltérési nagyságot észlelnek. Egy csatornára 54 db fúvóka jut 5 mm-ként, 1.000 fúvási ciklus másodpercenként. Megvilágítás LED RGB rendszerrel a SEA egyedi kialakítása szerint, hozzá LED sorok. További alapfelszereltséghez tartozó tételek: Rozsdamentes elő-tartály, vibrációs adagoló, automata tisztító rendszer, 15 coll méretű érintőképernyő a vezérléshez, microprocesszoros vezérlő rendszer, internetes hozzáférést biztosító vezérlő panel. Automatikus működés vezérlés a szintérzékelő rendszer segítségével, Vortex rendszerű hűtés sűrített levegő segítségével. Fúvóka rendszer, melyek 1000 fúvási ciklust biztosítanak, hosszú életűek, legalább 2 billió ciklusra vannak méretezve. Porelszívás csatlakozási lehetőség, standard tartalék alkatrészek. Kiegészítő szolgáltatások: 1 év garancia. Üzembe helyezés
(2-3 nap gyári szakember). Távoli elérés és szerviz internetes segítségnyújtással, (opcionális, szoftver feltöltés, szaktanácsadás).

                                   

Műszaki paraméterek (egy csatornás gép):
- Mérete: 1510 x 1690 x 2050 mm (szélesség x mélység x magasság)
- Súlya: 600 kg
- Villamos feszültség: 220 V/50 Hz
- Áram felhasználás: 1,5 kW
- Üzemeltetési sűrített levegő nyomása: 6 bar
- Sűrített levegő igénye: 8,5 lt /sec. (anyagfüggő)
- Színe fehér (RAL 9003)

 

CHH Műszaki Kft. labor helyiség (A képen: szelelő, színosztályozó) - Mobil filter porleválasztásra

Teszteredmények képekben:
Az előzőekben bemutatott előtisztítási műveleteket követően a színosztályozóval elért eredmények. A képek nagy felbontásúak, közelítve jól kivehető a különböző mustár frakciók közötti különbség!

       

Bemenő anyag         Első körben elfogadott jó anyag           Kilőtt anyag/ selejt