Bővítés és automatizálás

Folyamatosan növeli piaci részesedét a magfeldolgozó technológiák értékesítésével, telepítésével és kiegészítő acélszerkezeti elemek gyártásával foglalkozó CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. A további fejlődéshez, a gyártási volumen növeléséhez a jelenlegi csarnok bővítése vált szükségessé. A munkaerőhiány okozta gondokat az automatizált megoldások alkalmazásával kívánja enyhíteni a vállalkozás.

Rendszeresen elemezzük az azonos vagy hasonló piacon tevékenykedő cégek szolgáltatási színvonalát, fejlődési irányait. Összehasonlítva azt látjuk, hogy piaci részesedésünk nő –erősítette meg a kedvező tendenciákat Plevza Beatrix, a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT ügyvezetője. – A megnövekedett vevői igények kiszolgálása érdekében szükségét látjuk a gyártócsarnok bővítésének. A finanszírozást a megvalósítási szakaszban lévő GINOP-1.2.3.-8-3-4-16-2017 Termelési kapacitás bővítése pályázat forrása biztosítja. A meglévő épület folytatólagos továbbépítését tervezzük, ami azt jelenti, hogy egy közel 740 négyzetméteres csarnokkal bővítjük a jelenlegi gyártóterületet.

Plevza Beatrix ügyvezető hozzátette: a telephelybővítés célja egy jól felszerelt, egyedi gyártmányokra szakosodott lakatos gyártó üzem kialakítása, illetve a magfeldolgozó technológiához szükséges kiegészítő gépek (pl: Big-bag zsáktöltő egalizáló mérleg, szárító konténer, vibrovályús szállítóeszköz, termény és poradagoló) hazai gyártási lehetőségének megteremtése. Mivel a telephely villamos energia igénye - a termelő tevékenység, a gépüzemidők növekedése okán - növekedni fog a közeljövőben, napelemes rendszerrel egészítik ki a már most működő biomassza kazánt és napkollektor rendszert. Így a megújuló energiaforrás hasznosításával hosszútávra megoldható lesz az olcsóbb energia beszerzése.

Sok más hazai vállalkozáshoz hasonlóan, a CHH is érzi a képzett szakemberek hiányát. Az elmúlt évben tapasztalt fémipari/lakatos szakember hiány az automatizált megoldások felé orientálták a cégvezetést. Céljuk, hogy a gyártás során olyan ipar 4.0-szerű megoldást alkalmazzanak, mellyel az élőmunka igény minimalizálható, ugyanakkor a termelékenység nagymértékben fokozható. Ennek megvalósítás érdekében ugyancsak pályázati forrásból egy modern, CNC vezérelt, fiberes lézerkivágó gép megvásárlását tervezik, melyet 2020 elején szeretnének termelésbe állítani. A fémmegmunkáló gép a környezetében előkészített alapanyagból minimális további élőmunka igény mellett, automatikus gyártásra lesz képes.

A beszerzés további előnye a precíz fém megmunkálás további erősítése, amely minőségi követelmény iránt erős igény fogalmazódott meg a megrendelők részéről. A méret pontosság mind a saját kivitelezéshez legyártott elemeknél, mind az új célkitűzésként megfogalmazott bérgyártásnál így megvalósíthatóvá válik.

A CHH potenciális vevőköre ismeri és elismeri a cég által képviselt kiváló minőségű dán Cimbria magfeldolgozó és JKF légtechnikai gépeket, de ugyanakkor el is várják, hogy még több magyar hozzáadott értéket kapjanak. – Célunk, hogy a tervezéssel, a pontos mérnöki munkával, a magas minőségű gyártmányokkal, a kulcsrakész kivitelezéssel és szervizeléssel olyan szolgáltatás csomagot kínáljunk, ami megkülönböztet bennünket a konkurens cégektől. Valljuk, hogy aki nem fejleszt, lemarad! – zárta mondanivalóját Plevza Beatrix ügyvezető.