2015-ben kaptuk a megtisztelő felkérést, hogy csatlakozzunk az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter tagjaihoz. A társulás tovább erősítette cégünk szakmai elköteleződését az élelmiszeripari feldolgozó technológia irányába.
Mi az a klaszter?
A klaszter jelentése társulás, egységbe tömörülés, összefogás, szövetkezés. Tehát a klaszter olyan horizontális szakmai szerveződés, ahol a tagok együttműködési pontokat keresnek a közös és kölcsönös előnyök megszerzése érdekében. Precízebben: a gazdaság szereplőinek önkéntes együttműködési formája, ahol a tagok egymással saját szabályaik szerint együttműködve, a földrajzi közelség nyújtotta lehetőségeket kihasználva, a tagok által alkotott kritikus tömegre és tudástranszferre alapozva iparági versenyelőnyt kívánnak elérni egy értéklánc-rendszeren belül.
Mi a célja az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszternek?
Az élelmiszeripar és az élelmiszer alapanyag termelés területén környezettudatos módon technológia, termékek és szolgáltatások fejlesztése és forgalmazása a klasztertagok kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésével, a versenyképesség növelése érdekében.
A klaszter alapító tagjai között találjuk többek között:
Az alapító tagokhoz csatlakozott KKV-k közösen olyan széles körű együttműködésre képesek, mely nemcsak a klasztertagok, de a hazai élelmiszeripar jövőjét is szolgálja. A CHH Műszaki KFT elkötelezett és aktív munkával vesz részt az ÉFK életében, így kívánjuk szolgálni a klaszter fejlődését.